Anyagleadás

Fóliavágás

Fájl formátuma: PDF, CDR (X5), AI, EPS – Kérjük, hogy a betűket minden esetben görbézzék le!

 

Digitális tekercses nyomtatás

Fájl formátuma: PDF, tiff (LZW tömörített), JPG, EPS (vektoros grafikákat és pdf fájlokat kizárólag csatolt nézőképpel fogadunk el)

Színmód: CMYK

ICC Profil: ISO Coated v2, ISO Coated Fogra 27, ISO Coated Fogra 39

A vektoros grafikai anyag esetén a szövegek legyenek görbévé alakítva. A végleges kimentett PDF fájlok rétegei legyenek összeolvasztva, így elkerülhetők az előkészítés alatt előforduló hibák.

Fehér alányomásos grafika előkészítése: külön pdf fájl tartalmazza a CMYK adatot és egy másik pdf fájl tartalmazza ugyanazt a grafikát, ott 100% cián legyen az a grafika rész amelyiknél fehér alányomást szeretnénk alkalmazni.

Kifutó, vágójelek: körben 5 mm kifutó, a vágójeleket kérjük, állítsák be. A vágójeleknél fokozottan figyeljenek arra, hogy minimum 5mm távolságra legyen tőlük betű, vagy kicsi grafikai elem.

Stanc görbe: A stancvonalakat külön fájlban, vagy pdf formátumnál külön oldalon, külön rétegen kérjük megadni. A stancvonalat semmiképp se olvasszák össze a nyomtatni kívánt fájllal!

Anyagleadás: Pdf fájl leadásakor, jpg/png nézőképet kérünk, ellenkező esetben a rosszul kiexportált pdf esetében a raszterizálás során felmerülő hibákért felelősséget nem vállalunk!

Az elkészített grafikai anyagokat, email-en, fájlküldőn keresztül, vagy FTP szerverünkön fogadjuk. Proof hiányában színhelyességre vonatkozó reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Nagyobb mennyiségű gyártás, vagy színekre való érzékenység esetén javasoljuk a mintanyomást, így elfogadott és aláírt minta után kezdődik a gyártás.

A direkt színeket minden esetben 4 színre bontva kérjük leadni, CMYK. A pantone színkódok mellé kérjük a CMYK bontást az általunk használt színprofilban is leadni.

Digitális nyomtatáskor a nyomtatók az arculati színeket (pl. Pantone szín) CMYK színekből hozza létre, így bizonyos színeknél nem tartható a színmintával az egyezés.

Kérjük, hogy a pdf-eket nyomdába küldés előtt ellenőrizzék (kifutó, vágójel, színátmenetek folytonossága megfelelő, oldalsorrend, CMYK színbontás, font beágyazás, felülnyomás) Adobe Acrobat Professional programmal.

Pdf fájlok esetén kérjük, ellenőrizzék a grafikákat több Phothoshop verzióban, hogy a layerek találkozásánál összeolvasztás utáni vonalak (fehér vonalak) biztosan nem látszanak. Ilyen jellegű nyomtatási hibákért felelősséget nem vállalunk, reklamációt nem fogadunk.

Javasolt minimális felbontás 1: 1 méretben kültéri alkalmazás esetén:

 

 

óriásplakát (504x238cm) 30 dpi
citylight (118,5x175cm) 100 dpi
1-5 nm-ig kültéri anyag (öntapadó fólia, molinó, reklámháló, UV nyomás) 100 dpi
5-20 nm-ig kültéri anyag (öntapadó fólia, molinó, reklámháló) 72dpi
20-100 nm-ig kültéri anyag (öntapadó fólia, molinó, reklámháló) 60dpi
100 nm feletti nyomat (öntapadó fólia, molinó, reklámháló) 30dpi

 

Javasolt minimális felbontás 1:1 méretben beltéri alkalmazás esetén:

 

displayek, roll up banner, film, backlight film 150dpi
fotó minőségű plakát, öntapadó fólia, vinyl 300dpi
1-5 nm-ig beltéri anyag (pl. padlómatrica, vászon, matricák, UV nyomtatás) 150dpi
5-20 nm-ig beltéri anyag 100dpi
20-100 nm-ig beltéri anyag 100dpi
100 nm feletti nyomat 100dpi

 

Kis formátumú íves nyomtatás

(kiadványok, szórólapok, névjegyek, katalógusok, stb)

 

Javasolt felbontás: 300dpi

Fájlformátum: Composit PDF (lehetőleg csatolt nézőképpel kérjük)

Színmód: CMYK (PC verzió)

ICC Profil:

 

A PS VAGY PDF FÁJL ELKÉSZÍTÉSÉNEK FELTÉTELEI:
 

 

 

*A direkt színek esetében (pl. PANTONE) fontos megjegyezni, hogy digitális nyomtatás során ezek a színek a legtöbb esetben 100%-osan nem reprodukálhatók. A legtöbb direkt színt professzionálisan elkészített színprofiljainknak köszönhetően egész pontosan elő tudunk állítani 4 szín color nyomtatással is, vagy legalábbis nagyon meg tudjuk közelíteni. Bizonyos direkt színek azonban olyan színtartományba esnek, amiket CMYK-ból fizikailag képtelenség kikeverni, kérjük ezt tudomásul venni.