Színes plotterfólia

(Más néven matrica, fólia, vinyl) Az egyik legrégebb óta használt dekorációs alapanyag. Sokrétű felhasználhatósága és kedvező ára miatt rendkívül elterjedt, a nyomtatható fóliák terjedésével néhány éve kicsit kiment a divatból, de mára már újra közkedvelt alapanyag. Manapság nem is találunk olyan helyet, ahol ne találnánk színes, vágott plotterfóliát. Felhasználási területei igen széles körben lehetővé teszik használatát. Kiratatok, üvegfelületek, palackok, játékok, kiállítások, gépjárművek, teherautók, kerékpárok, tömegközlekedési eszközök, fa-, fém-, műanyag felületek, festett falak, járólap, laminált padló… ezeken mind-mind találkozhatunk színes plotterfóliával. Igen sokféle felhasználásra gyártják, így létezik belőle fényes, matt, átvilágítható, metál, fluor, utánvilágító, króm, vagy akár textúrált felületű karbon és bőr hatású verzió.

 

Kérje kollégáink szakmai támogatását, hogy segíthessünk megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb megoldást!

 

A matricák bármilyen méretben készülhetnek, a szabványméretektől (A6, A5, A4, A3, A2, A1, A0, B6, B5, B4, B3, B2, B1, B0…) a nem szabvány méreteket is beleértve. Több színben kombinálhatóak, nyomtathatók. Méreteit és mennyiségét tekintve sincs korlátja a gyártásnak, a kisebb méretek egy darabból készülnek, az extra méretek több darabból, illesztéssel.


A nyomtatás mellett lehetőség van a termékek formára vágására (más néven stancolás, riccelés)

Tartósság és felhasználási terület szerint eltérő fóliákat különböztetünk meg. A színek tekintetében is alap színskála, metál színskála, matt, fényes, fényáteresztő/átvilágító, utánvilágító vagy fluoreszkáló, fényvisszaverő típusok mellett már a króm/tükörfólia, a hologram, vagy struktúrált felületű (karbon, bőr hatású) fóliák is elérhetők a piacon. Élettartamukat tekintve kültéren várhatóan a minőségétől függően 4-12 év élettartam érhető el a használatukkal. Sík, ívelt felületeken, illetve 3D (autó) felületeken is alkalmazhatók. Ragasztójuk is eltérő, a felhasználási terület szerint könnyen visszaszedhető és nehezen eltávolítható ragasztóval készülnek.

Világítódobozoknál előszeretettel használják a színes fóliákat, mert egy színű, homogén felületet biztosít hátulról megvilágítva is.

Felhelyezésük 10 Celsius fok alatt nem ajánlott. Applikáló fóliával ellátva, kiszedve adjuk át a kész nyomdaterméket, vagy kérésre telepítjük.

 

Természetesen az elkészült nyomdatermékeket szakszerűen telepítjük!

 

Színes plotterfólia - matrica, fólia, vinyl #1
Színes plotterfólia - matrica, fólia, vinyl #2
Színes plotterfólia - matrica, fólia, vinyl #3
Színes plotterfólia - matrica, fólia, vinyl #4
Színes plotterfólia - matrica, fólia, vinyl #5
Színes plotterfólia - matrica, fólia, vinyl #6
Színes plotterfólia - matrica, fólia, vinyl #7